3.24.2021

Можливості інтерактивної онлайн-дошки ClassroomScreen

 Classroomscreen (https://classroomscreen.com/) - інтерактивна онлайн-дошка. Таймер, годинник, можливість набору тексту та використання зображень, рефлексія, рівень шуму та світлофор, qr-код та випадкове ім’я – це чудові інструменти ( та інші), які можуть зробити ваш урок цікавішим. 


Це новий, швидкий, веселий та безкоштовний ресурс (хоча деякі функції доступні лише на підписці). Він називається ClassroomScreen і має дуже просте призначення. Він був створений Лоренс Копперс, викладачем із Нідерландів, і призначений для викладачів, які могли б використовувати сервіс як навчальний екран у своїх класах. Просто підключіть пристрій до проектора, запустіть браузер і перейдіть на веб-сайт. Хоча браузер Chrome рекомендується, він працює в будь-якому браузері, навіть на вашому смартфоні. Платформа є безкоштовною і навіть не вимагає реєстрації. Має всі потрібні вчителю інструменти для малювання, писання та інше.

Які можливості пропонує сервіс ClassroomScreen ?

Після завантаження на сайті відразу ж розгортається гарне фонове зображення ( при кожному відкритті формується нове зображення фону). Внизу екрану знаходяться і інші функції. Мову інтерфейсу можна змінити натиснувши на кнопку налаштування з правого боку екрану. Є безліч мов і українська також.

Створення нового екрану.

1. Спочатку перейдіть до інформаційної панелі, натиснувши кнопку у вигляді будиночка головного екрана у верхньому лівому куті екрана.

2. Створіть новий екран (віджет), опитування або виробника груп за допомогою кнопок у центрі екрана.

3. Ви побачите, що ваш новий екран одразу з’явиться в огляді «Мої екрани».


Розбиття класу на групи

За допомогою екрану «виробника груп» ви можна легко створювати групи для свого класу. З’являється новий екран , де потрібно набрати список учнів ( до 100) або обрати збережений список учнів класу. Коли ваш список імен буде створено, натисніть "Далі". Потім виберіть кількість груп або максимальний розмір групи та натисніть «Створити групи». Якщо ви хочете провести перестановку груп, просто натисніть кнопку ще раз. Якщо ви хочете вручну редагувати групи, ви можете легко перетягнути ім’я студента з однієї групи в іншу.


Створення опитувань

Коли ви відкриваєте новий екран опитування, вам буде запропоновано вибрати один із типів запитань. На екрані опитування можна обрати три різні типи запитань: смайлики- може використовуватися для позначення настрою, широкий вибір використовується для додавання власних параметрів відповіді, і є також варіант для запитання  з варіантами відповіді true / false.


Після того, як ви зробите вибір, з’явиться більше налаштувань для запитання. Залежно від обраного типу запитання, ви можете налаштувати варіанти відповіді.


Коли ви натиснете готовий, налаштування запитань зникають у меню ліворуч. Опитування готове до використання. Учні приймають участь у опитуванні і після цього формується діаграма результатів.


Призначення панелі віджетів на екрані класу

Кожна із зображених іконок представляє інструмент, який можна використовувати, працюючи з екраном.

І ці інструменти - саме те, що потрібно для роботи в класі! Ось які функції зараз доступні на сайті (зліва направо):


За допомогою цього набору інструментів ви можете:

1. Вибрати фон або змінити фон на інше зображення з наявної бібліотеки , задати фоном анімаційне зображення, завантажити власне фото для фону або ж обрати колір фону.


2. Випадкове ім’я. Його можна використовувати коли потрібно викликати учня до дошки або дати відповідь на запитання. Можна в самому вікні вписати учнів або попередньо створити список учнів класу , зберегти його та лише обрати на уроці потрібний клас. Натиснувши кнопку Вибрати система випадковим чином виведе на екран дані одного учня. Можна в налаштуваннях задати , щоб обраних учнів система запам’ятала і двічі не обирала.


3. Кубики. Також з метою вибору учня ( наприклад за номером в журналі) можна використати функцію кубики. Можна кидати один, два або три кубики для отримання випадкового числа.


4. Рівень шуму. Чудова можливість сайту – рівень звуку. Ви можете самостійно обрати допустимий рівень шуму на уроці( від 1 до 5) під час самостійної чи групової роботи. У випадку перевищення межі – пролунає сигнал;


5.ЗМІ. Віджет "Медіа" можна використовувати чотирма різними способами: завантажте зображення зі свого пристрою, вбудовування відео з YouTube за його посиланням ( також музики), запустити веб-камеру в маленькому вікні або вбудовувати тобто імпортувати зовнішні інструменти за допомогою iframe.


6. QR-код. Створіть QR-код на будь-який ресурс. Учні можуть сканувати код за допомогою свого пристрою. QR-код можна використовувати для передачі посилання на веб-сайт, фільм, онлайн-вікторину, зображення тощо.


7. Малювати. Можна робити малюнки або нотатки за допомогою інструмента для малювання. Можна працювати в режимі повного екрану або в невеликому вікні, вибрати для тла фоновий папір, графічний папір або зображення, перейшовши до налаштувань.


8.Текст. За допомогою цього інструмента можна ввести в текстове поле тему уроку, інструкції до завдання, текст для списування або читання, приклади або ж задачі. Ви можете використовувати різні варіанти форматування тексту. Також можете вставити гіперпосилання, формулу, нижній та верхній символи.


9.Символи. Використовуйте робочі символи, щоб дати учням зрозуміти, за яких умов вони можуть працювати над своїм завданням. Можна обрати: працювати разом, запитати у сусіда, пошепки або мовчати.


10. Світлофор. Цей елемент може світити трьома кольорами: червоним, жовтим і зеленим. Хочете нагадати учням про рівень шуму? Підніміть цей стоп-сигнал і натисніть зелений, жовтий або червоний, щоб показати поточний стан класу. Або ви можете подати сигнал учням про початок виконання роботи, коли включите зелений колір або ж червоне світло, як знак зупинки чи попередження.

Цей інструмент може бути використаний як сигнал для початку роботи (зелене світло) або до її припинення (червоний). Або учень, працюючи у інтерактивної дошки, може натиснути червоний колір, як сигнал допомоги, труднощів, що виникли або нерозуміння навчальної задачі. Або якщо ви хочете про щось нагадати учням? Відкрийте світлофор і включіть зелений, жовтий або червоний перемикач, щоб показати, як йдуть справи в класі під час відповідей учнів.


11. Таймер. За допомогою таймера ви можете повідомити учням, скільки часу залишилось. Це для учнів як візуальне нагадування при роботі. Збільшувати або зменшувати хвилини та секунди можна, натиснувши "+" або "-". Ви можете регулювати таймер в будь-який час.

Дивіться це зображення нижче, якщо ви хочете запустити таймер або змінити звук таймера. У нас є десять різних звуків з таймером. "Маріо звук" - наш улюблений!


12. Секундомір. Дуже точно можна вказати час за секундоміром. Може бути корисним для багатьох занять у класі.


13. Годинник. Під час свого уроку ви не забудете про час. За допомогою цього годинника ви завжди за ним будете слідкувати на екрані. Виберіть 12-годинний або 24-годинний годинник. У налаштуваннях віджета (кнопка вгорі праворуч) ви можете налаштувати колір віджета. Можна лише відобразити цифровий час та змінити розмір віджета.


14. Календар. Покажіть дату за допомогою віджета Календаря. У налаштуваннях віджета (кнопка вгорі праворуч) ви можете налаштувати колір віджета. Якщо ви хочете лише відобразити дату, ви можете змінити розмір віджета.


Дуже добре, що все необхідне можна використовувати одночасно. Усі інструменти можна переміщати по екрану туди, куди ви їх хочете, і ви можете одночасно відкрити кілька вікон інструментів, навіть одного і того ж інструменту. Сервіс підійде усім вчителям, адже наповнювати його ви будете самостійно, залежно від завдань уроку. Я справді вражена цим ресурсом, хоча він простий, і раджу усім спробувати його сьогодні у своєму класі!

Для детальнішого розуміння принципу роботи сервісу перегляньте наступні відео.








































Немає коментарів:

Дописати коментар