3.26.2021

Навчально-практичний семінар «Сучасні онлайн- інструменти сучасного вчителя»

 26 березня 2021 року відбувся навчально-практичний семінар  для вчителів інформатики   «Сучасні онлайн- інструменти сучасного  вчителя», метою якого було сформувати знання щодо понять «інтерактивні плакати», формування цифрової компетентності педагогів щодо використання сервісів Genially, Liveworksheets , Thinglink, освітньої гри Minecraft: Education Edition в електронному навчанні.

Вчитель інформатики Немовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Карпець І.В. ,ознайомила учасників семінару з можливостями сервісу Genially для створення інтерактивних плакатів та презентацій, інфографіки, віртуальних підручників, відеопрезентацій, вправ, ігор та вікторин тощо.


 Семенюк С.С. , вчитель інформатики Зносицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, ознайомив педагогів з принципами роботи онлайн-сервісів інтерактивних плакатів Liveworksheets та Thinglink , практично показав як наповнювати інтерактивні плакати різноманітним контентом, використовувати створені плакати в освітньому процесі.


Розглянули основні переваги використання освітньої гри Minecraft: Education Edition при вивчені інформатики , ознайомилися із бібліотеками Minecraft: Education Edition, організацією мережевої взаємодії учасників та приклади використання Minecraft: Education Edition на різних уроках. Всі учасники семінару приймали активну участь - виконували практичні завдання, вікторини і т.д. 

Радимо детально ознайомитись з наступними сервісами:
Thinglink (https://www.thinglink.com/)- онлайн – інструменти для створення інтерактивних аркушів та інтерактивних плакатів. Наприклад: електронних дидактичних матеріалів до уроку; мультимедійних конспектів уроків; інтерактивних блок-схем будови механізмів, приладів, пристроїв; маршрутних карт або карт подорожей; інтерактивних плакатів у вигляді проєктів з певної тематики; інтелектуальних карт для мозкового штурму з внесенням міток і коментарів.

Веб-сервіс Live Worksheets(https://www.liveworksheets.com/) дозволяє робочі матеріали, створені в форматах docx, pdf, jpg і png, перетворити в інтерактивний матеріал для самоперевірки. Можна створювати робочі листи, які містять кілька типів завдань: додавання текстових полів для введення тексту, вибір правильної відповіді, вікторина з вибором правильної відповіді, зіставлення, перетягування правильної відповіді, завдання на прослуховування, завдання на вимову, відкриті питання; додавання mp3 файлів, додавання відео з YouTube, додавання посилань.

Genially (https://www.genial.ly/) – мультизадачний онлайн-сервіс для створення презентацій, інтерактивних зображень, карт, звітів, інфографіки, вікторин, плакатів, відео, стрічок часу, ігор та віртуальних посібників… І це ще далеко не повний перелік! Сервіс містить понад тисячу різноманітних шаблонів, за допомогою яких можна швидко і без зайвих зусиль створювати інтерактивний контент. Є безкоштовна та платна версії. У базовій версії цілком достатньо шаблонів для створення робіт, які вражають!

Minecraft: Education Edition (https://education.minecraft.net/) – це освітня версія однієї з найпопулярніших відеоігор в історії, яка перевершує всі платформи та приваблює гравців незалежно від віку, демографічної чи географічної ознаки. Minecraft: Education Edition підходить для будь-яких дисциплін та вікових груп.

Classroomscreen (https://classroomscreen.com/) - онлайн інтерактивна дошка. Таймер, годинник, можливість набору тексту та використання зображень, рефлексія, рівень шуму та світлофор, qr-код та випадкове ім’я – це чудові інструменти ( та інші), які можуть зробити ваш урок цікавішим.



Немає коментарів:

Дописати коментар