3.26.2021

Дидактичні ігри, вікторини Genially

Дидактичні ігри, вікторини

Включення в урок дидактичних ігор та ігрових моментів робить освітній процес цікавішим, що мотивує учнів до активної діяльності на уроці. Дидактична гра може бути і засобом навчання, контролю та розвитку. Вона створює умови для соціалізації учнів, розвитку усного та писемного мовлення.
Пропоную познайомитися з двома роботами.
Вибрати шаблон гри можна на вкладці "Ігри", але створити гру-вікторину можна в категорії "Досвід навчання".
На малюнку нижче ви бачите іконки тих ресурсів, які є в розділі «Gamification»


Сервіс пропонує гри на пошук персонажа (терміна, процесу, явища, елемента, об'єкта і т.п.). В інструкції по створенню ігор ви можете подивитися за зазначеними посиланнями приклад ігор, створених в шаблоні "Знайти персонаж".
Також є дві гри на порівняння "До-після", які нагадують флеш-картки.
Гра-тест "Частини тіла" передбачає зсув мітки. При перегляді шаблону видно знак у вигляді долоньки, який показує, що мітку можна зрушити. Раніше після вибору шаблону в безкоштовному акаунті ця долонька пропадала і мітку зрушити було не можна. Але в період пандемії він став доступний всім, як і деякі інші шаблони з можливістю перетягування мітки, наприклад, схожі на настільні ігри-бродилки з кубиком або "Математичні операції".
Гра "Що змінилося" пропонує знайти зміна, яка внесена до картину художника. Такі ігри добре робити для розвитку уваги, якщо перед цим показати вихідне зображення. Та й гри "Знайди помилку" теж можна зробити в цьому шаблоні.
Дуже сподобалися шаблони ігор для розвитку уваги і пам'яті.
Шаблони з групи "Прориви" категорії "Ігри" дозволяють створювати квести. Цікава гра за шаблоном "Пазл-вікторина".

Пропоную ознайомитись з деякими іграми.



Немає коментарів:

Дописати коментар