11.11.2021

Всеукраїнський урок з медіаграмотності у Немовицькому ліцеї.

    До Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності, який припадає на 25-31 жовтня, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запрошує українські школи долучитися до проведення Національного уроку з медіаграмотності.
    Урок з медіаграмотності  легко було провести за методичними матеріалами, розробленими ЮНІСЕФ і ГО «Смарт освіта» .

>Завантажуйте матеріали для проведення уроку

    Урок розрахований на учнів 7-11 класів та створений на основі навчального серіалу BreaktheFake, у якому українські зірки розпізнають та спростовують міфи про COVID-19 та вакцинацію.

    За даними молодіжного опитування U-Report, лише 14% підлітків і молоді завжди перевіряють інформацію. При цьому молоді люди багато часу проводять в Інтернеті та щодня споживають значні обсяги контенту.
Важливо у наш час навчати учнів розпізнавати фейкову інформацію та усвідомлювати її негативні наслідки та формувати в школярів стійкість до можливих негативних впливів інтернет-медіа та соціфльних мереж. З цією метою було проведено заняття з учнями 8-Б класу на тему "Про конспірологію, фейки та емоційний вплив".
Проєкт створений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID та ING Bank. І всі матеріали були надані для використання на уроці. Українські зірки розпізнають та спростовують міфи про COVID-19 та вакцинацію.
Приємний бонус - сертифікат.










 

Немає коментарів:

Дописати коментар