10.29.2021

Навчально-практичний семінар «Модернізація навчально-виховного процесу шляхом впровадження сучасних інноваційних технологій»

 28 жовтня 2021 року відбувся навчально-практичний семінар  для вчителів інформатики  Немовицької ТГ за темою «Модернізація навчально-виховного процесу шляхом впровадження сучасних інноваційних технологій» , метою якого було  розглянути інноваційні методи та прийоми, які допоможуть працювати краще вчителю в школі задля реалізації Державного стандарту та програм, застосовуючи дієві технології кооперативного, кооперативно-групового, інтерактивного навчання, методів ситуативного моделювання та технологій опрацювання дискусійних питань, рефлексуючи розглянути ідеї проведення рефлексії на уроці. 

Тимощук Оксана Петрівна, методист кабінету інформаційно-комунікативних технологій РОІППО, ознайомила учасників семінару з різними прийомами та методами формування інформаційно-цифрової компетентності учнів, теоретичними аспектами проблеми формування інформаційної культури школярів, новими підходами до викладання інформатики у Новій українській школі.

Вчитель інформатики Тинненського ліцею, Линник Людмила Олексіївна, ознайомила учасників семінару з новими інтерактивнимии методами навчання у сучасній школі , які використовує для навчання інформатики. Провела декілька практичних вправ для учасників семінару з використанням можливостей онлайн-дошки  Classroomscreen

Євтушина Марина Сергіївна , вчитель інформатики Тинненського ліцею, підкреслила важливость проведення рефлексивних вправ під час уроку,  ознайомила педагогів з ідеями проведення рефлексії на уроці, наприклад метод "ключові слова", "анкета самоаналізу", "кошик ідей", "дерево", "яблуня", "мішень", "10 балів", " продовжи фразу" тощо. 


Карпець Ірина Володимирівна , вчитель інформатики Немовицького ліцею, ознайомила учасників семінару з можливостями сервісу H5P для створення інтерактивних курсів, презентацій, відеороликів, книг, тестів, ігор, вікторин тощо та їх вбудування на сторінки сайту (блогу) . Учасники семінару створили інтерактивну презентацію курсу, наповнили її текстом, графікою, вбудували відео та інтерактивні елементи у вигляді запитань різних типів.


Зразки інтерактивних презентацій, створених засобами 
Н5Р.

Інформатика, 7 клас. 

Тема: Створення, редагування та форматування електронних таблиць.


 

Радимо детально ознайомитись з наступними сервісами:

H5P (https://h5p.org/) - це плагін для сайтів на базі Joomla, Drupal, Moodle, що дозволяє створювати інтерактивні презентації, відео ролики, інтерактивні книги, тести, ігри, вікторини та впроваджувати їх на сторінки сайту. Це відкритий проект і є безкоштовним для використання, побудований на базі HTML5.

Classroomscreen (https://classroomscreen.com/) - онлайн інтерактивна дошка. Таймер, годинник, можливість набору тексту та використання зображень, рефлексія, рівень шуму та світлофор, qr-код та випадкове ім’я – це чудові інструменти ( та інші), які можуть зробити ваш урок цікавішим.



Результати рефлексії  учасників семінару

Немає коментарів:

Дописати коментар